Finns ingen tid...

till något. Bara plugg.
Åh denna kurs alltså, såååå mycket litteratur. En del litteratur är så tung att man bara vill slänga iväg böckerna. Men en del är riktigt bra. Vissa böcker skapar en hel del intressanta funderingar om etik i världen.


Den litteratur vi skall ha seminarium på imorgon heter "Ishmael" av Daniel Quinn. Den handlar om en man som läser en annons där en lärare söker en elev med en önskan om att rädda världen. När mannen svarar på annonsen visar det sig att läraren är en stor gorilla vid namn Ishmael. Och undervisar oss, det gör han verkligen. Genom Ishmaels föreläsningar får vi lära oss historien om hur människan blev människa och om exakt var vi började att göra fel. Och hur vi ska göra för att rätta till allting igen.

För det är något fel med mänskligheten. Vi har denna otroligt vackra planet full med underbara platser, unika djur och fantastiska växter. Och det enda vi är intresserade av är förstörelse. Vi hugger ner alla skogar, smutsar ner alla hav, dödar alla djur och utnyttjar all växtlighet. Utan att tänka på konsekvenserna eller på framtiden. Genom att leva för idag, för imorgon, för nästa år, glömmer vi bort att våra barn ska leva om 50 år, att våra barnbarn ska leva om 100. Vi glömmer att det om 1000 år kommer att finnas människor som även de behöver ren luft, fräscht vatten och någonting att äta.

 


 

Veckorna fylls av plugg och dålig sömn. Så fr.o.m fredag kväll t.o.m söndag förmiddag ska jag vara pluggfri. Måste få en liten paus. BEHÖVER!!

På fredagkväll skall jag och Markus fara till Germund för att fira Katarina som fyllde 40 år 17 mars. Så förutom mig å Markus kommer även Peder m.fam samt Jörgen m.fam. Blir nog trevligt.

Lördagen skall jag och Markus umgås i förhoppningsvis fint väder och på kvällen blir det nog att ha lite partaj hemma hos mig... Komsi komsi!

Sen kommer söndagen och då är det tillbaka till pluggträsket.

Hoppas ni alla får en bra helg!

Puss hej


Kommentarer
Postat av: mamma

Du är så duktig tycker vi,I tycker att du är duktig på att skriva Pernilla vi önskar dej lycka till. Kramar till er.

2010-04-17 @ 20:27:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0